SEBZE EŞLİĞİNDE SALÇALI BİFTEK
4 parça biftek
1 kabak
2 köz biber
1 patlıcan
4 domates
2 patates
1 havuç
1 kaşık salça
tuz, biber
Yapılışı:
Biftek üzerine kekik, karabiber, pul biber ve tuz sepip tavada az yağda soteliyelim. Sonra salça ekleyip karıştıralım. Domates doğrayıp 1 bardak sıcak su ile ilave ederek pişirelim.
Tavada küp doğradığımız patlıcan. havuç, patatesi az yağda kızartıp kalıba basalım.Servis tabağına
çıkaralım, yanına biftekleri üst üste dizip çeri domates ve biberle süsleyelim.
SEMERKAND KÖFTE
Malzemeler:
350 gr yağsız kıyma
1 bardak ince bulgur
1 yumurta
4-5 kaşık irmik
3 kaşık su
1tatlı kaşık salça
tuz, biber
içi için:
4 soğan
1 kase mantar
200 gr kıyma
3 kaşık tereyağ
1 kaşık çam fıstık
1 kaşık kuşüzümü
tuz, biber, pul biber
maydanoz
üzerine:
1 paket milföy
1 yumurta sarısı
4 köz biber
5-6 dilim kaşar
Yapılışı:
Tepside kıyma, bulgur, yumurta, irmik, su, tuz,biberi karıştırarak yoğuralım.
İçi için tavada yağ soğan soteleyelim, sırayla mantar, kıyma ekleyerek karıştıralım, fıstık, kuşüzümü,
tuz, biber, maydanoz seperek ateşten alıp soğutalım, buzlukta donduralım.
yoğrulan bugurlu hamuru içli köfte gibi açıp iç koyup kapatalım, tavada az yağda kızartalım.
Milföyleri yanyana serip merdane ile biraz inceltelim ve üzerine sırayla köz biber, köfte, kaşar dilimi koyup kapatalım, iki ucuna çatalla basalım , yumurta sürüp 180 derece fırına verelim.
Ilınıca harf stensılı üzerine koyup pudra şeker eleyelim.
KAFESLİ KÖFTELİ BEĞENDİ
Malzemeler:
köftesi:
500gr kıyma
1 soğan rendesi
1 yumurta
1 fincan galeta unu
tuz, biber
beğendi:
1 kavanoz köz patlıcan
3 kaşık tereyağ
3 kaşık un
2 bardak süt
1 fincan kaşar rendesi
tuz, muskat rendesi
kafes:
1 yufka
3 baklava yufkası
Yapılışı:Önce beğendiyi hazırlamak için , tavada tereyağ ve unu kavuralım. Sütü ekleyip karıştıralım.
Köz patlıcanları, tuzu, muskatı ilave edip , baklava yufkası serili borcama aktaralım, 180 derece fırında 15- 20 dakika pişirelim.
Diğer tarafta köfte malzemeleriyle köfte yapıp döküm tava veya tost makinada pişirelim.
Kafes için, yufkayı 1 santimden şeritlere keselim. Küçük kasenin tersini yağlı kâğıtla kaplayıp
üzerine şeritleri kafes şeklinde sarıp , yumurta sürüp fırına sürelim.
Sunum: Beğendinin üzerine köfteleri kule gibi dizip kafesi kapatalım.Çeri domatesle süsleyip yanında sarmısaklı yoğutla servis edelim.
KÖFTELİ BİBER KARNIYARIK VE TAĞLATELLE
Malzemeler:
5 kırmızı kapya biber
5 yeşil kapya biber
iç sosu:
3 domates
1 kaşık salça
1 soğan
3 diş sarımsak
2 kaşık tereyağ
köftesi:
250 gr kıyma
tuz, b,ber
maydanoz
üzerine:
kaşar rendesi
Tağliatelle:
1 paket tağliatelle( makarna)
1 kutu krema
2 kaşık yağ
2 diş sarımsak
maydanoz
1 fincan kaşar rendesi
tuz, biber
Yapılışı: Köfte malzemeleri ile misket şeklinde köfteler yapıp kızartalım. Tavada yağ, soğan, sarımsak kavurup salça ve doğranmış domates ilave edip 5 dakika pişirelim, köfteleri ekleyelim. Sonra kapya biberlerin üzerinden kayık şeklinde kapak keselim , tepsiye dizip içlerine soslu köfteleri dolduralım, kaşar sepip fırına verelim.
Diğer tarafta makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzelim. Tavada yağda sarmısağı kavurup, makarnayı
ekleyerek karıştıralım ve safran, tuz, biber, maydanoz sepip kremayı ve kaşarı ilave ederek karıştıralım.
İç Pilavlı Kuzu Pirzola
Malzemeler.
7 kalem bütün pirzola
1 kaşık yoğurt
1 kaşık salça
tuz, biber, kekik
7 diş sarmısak
7 arpacık soğan
1 ayva
2 yeşil biber
1 kaşık nar ekşisi
2 kaşık tereyağ
İç pilav:
1 kase pirinç
3 kaşık tereyağ
1 kaşık sıvı yağ
1 fincan çam fıstık
2 kaşık kuşüzümü
1 soğan rendesi
tuz,biber,dereotu,nane
3 bardak et suyu
Yapılışı:Pirzolaya yoğurt ve salça karışımı sürüp tavada az yağda kızartın. Tuz, biber, kekik sepip
soğan, sarmısak, küp doğranmış ayva, biber ekleyerek soteleyın. Nar ekşisi ve 1 bardak sıcak su ile
kaynatın.Diğer tarafta pilav için,tencerede yağ, çam fıstık kavurup ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip
süzülmüş pirinç , soğan rendesi ilave ederek kavurmaya devam edin. 3 bardak et suyu,tuz biber,kuş
üzümüekleyin, demlenen pilava kıyılmış dereoyu nane sepin.Servis tabağına pilavı kaseye doldurarak
çevirin, üzerine pirzolayı yerleştirin.