BÖREKLER

     
BEZELYE    PÜRESİNDE     YUFKALI       SUCUK




Malzemeler:
2 yufka
1 büfe sucuk
kürdan
2 bardak kızarma yağı
Püre:
3 patates
1 bardak bezelye
2 kaşık yağ
1 fincan kaşar rendesi
tuz,biber,pulbiber
dereotu
Yapılışı: Yufkayı serip üzerine sıvı yağ sürelim ve 2ye katlayıp sucuğa saralım.2şer santim aralıkla kürdan batırıp aralardan keselim. Bu dilimleri bol yağda kızartıp pürenin üzerine dizelim.
Püre için: patatesleri haşlayıp ezelim ,kaşar rendeleyip bezelye ekleyip tuz,biber sepelim.Yağ ve dereotunu ilave edip şekillendirelim.

RÜZGAR      GÜLÜ      ( FIRILDAK )



Malzemeler:
5 milföy
5 dilim sucuk
5 dilim kaşar
1 kaşık biber salçası
1 havuç
1 yumurta
kürdan
Yapılışı: Milföy karesinin sivri köşelerinden ortasına doğru 3-4 santim keselim. Ortasına salça sürüp sucuk ve kaşar koyup uçları bir atlayarak kapatalım.Üzerine çiçek şekli kesilen havuç dilimi koyup
küdan batıralım, yumurta sarısı sürüp fırına verelim.

 KOL      BÖREK






Malzemeler:
5 yufka
1 çay bardak erimiş tereyağ

İçi:
2 soğan
300gr kıyma
3 patates
3 kaşık yağ
maydanoz
tuz.biber
Üzerine:
1yumurta
çörekotu

Yapılışı: Soğan,yağ,kıymayı tavada kavuralım.Patatesleri küp küp doğrayıp ekleyip kavuralım.Maydanoz,tuz.biber sepelim.
Yufkayı yağlayıp kenarını az katlayıp iç yayarak rulo saralım.Yumurta sürüp çörekotu sepelim.Ve
fırına verelim.

BAYRAM        PAKETİ




Malzemeler:
1 paket milföy
1 bardak peynir veya kaşar
3 kaşık zeytin ezmesi
maydanoz
1 yumurta sarısı
Yapılışı: Milföye zeytin ezmesi sürüp peynir, maydanoz koyarak rulo sarıp iki ucunu seker paketi gibi şekillendirelim ve yumurta sarısı sürüp fırına verelim.


PAÇANGA        BÖREĞİ



Malzemeler:
3 yufka
3 domates
3 biber
200gr pastırma
1 bardak kaşar
maydanoz
Yapılışı: Biber,domates,maydanoz doğrayıp kaşar rendeleyip pastırma dilimleriyle 8' e bölünmüş yufkaya  saralım ve yağda kızartalım.Veya fırında pişirelim.


EKMEK        PAÇASI



Malzemeler:
1 tavuk bonfile
1 soğan
tuz,biber,kekik
1 paket mantar
2 kırmızı biber
3 kaşık tereyağ
1 bayat ekmek
500gr yoğurt
3 diş sarımsak
2 bardak tavuk suyu
Üzerine:
2 kaşık tereyağ
nane, pul biber
Yapılışı: Ekmeği küp küp doğrayıp üzerine yağ sepip fırına verelim. Kızarınca  tavuk suyunu sepip
180 derece fırına tekrar verelim. Suyu çekince çıkarıp ılınmasını bekleyip sarmısaklı yoğurt gezdirip
mantarlı sosu dökelim.  Mantar sos için: Tavada  yağ, soğan, sarımsak ve mantarı kavuralım.Biber
doğrayıp tuz ve baharatla ilave edelim.


KEPEKLİ     MİLFÖYLE   ÖRGÜ   BÖREK





Malzemeler:
1 paket tam buğday unundan milföy
İçi:
1 paket mantar
1 soğan
1 kırmızı biber
2yeşil biber
2 kaşık tereyağ
tuz, biber.
Üzerine:
yumurta sarısı
Yapılışı: İçi için tavada yağ, soğan, biber kavuralım.Mantarı ilave edip sotelemeye devam edelim. Mantar sulanıp çekince ateşten alalım, Milföyü iki yandan verev 2.5 santimden bir santim aralıkla
keselim ve ortaya  iç koyup  uçları sırayla çapraz üst üste kapatalım.Yumurta sarısı sürüp fırına verelim.


BAKLAVA  YUFKASIYLA   SEBZELİ    BÖREK




Malzemeler:
1/2 paket baklava yufkası
1/2 bardak su
3 kaşık tereyağ
İçi için:
1 pırasa
1havuç
1kase ıspanak
1patates
1 soğan
3 kaşık sıvı yağ
1 kaşık tereyağ
tuz , biber
Yapılışı: Tavada yağ, soğan, havuç, pırasayı soteliyelim.