PİLAVLAR

             
                 KADAYIFLI   PİLAV



Malzemeler:
1 kase pirinç
1 soğan
2 havuç
300gr hindi kuşbaşı
3 kaşık tereyağı
2 kase et suyu
100gr monzerella peyniri
1 er kaşık dolma fıstık, badem, kuşüzümü,
tarçın, yenibahar
tuz, biber, kekik
üzerine:2 kase tel kadayıf
100gr erimiş tereyağı
sos: 2 yumurta
1 fincan süt
1 kutu krema
Yapılışı: Hindi etine kekik, karabiber sepip soğanla birlikte kavuralım. Sıcak su ekleyerek pişirelim.Diğer tarafta pilav için tencerede yağ ve fıstığı kavurup pirinç ilave ederek karıştırmaya
devam edelim. Et suyu döküp kapağını kapatalım, suyunu çekince tuz, kuşüzümü, badem, tarçın,
yenibahar, badem ekleyip karıştıralım.Havucu rendeleyip az yağla tavada kavuralım. Borcam tepsiyi
yağlayıp kadayıfın yarısını yayıp üzerine sırayla havuç, et, pilav, monzeralla ve en son kadayıf yayalım.Sos malzemelerini karıştırıp üzerine döküp 190 derece fırına verelim.



                                  İZMİR     PİLAVI



Malzemeler:
1 kase pirinç
2 kaşık tereyağı
1 soğan
1 kase et suyu
1 kaşık dolma fıstık
1 kaşık kuş üzümü
5 kuru kayısı
3 kaşık yer fıstığı
1 kaşık yeşil fıstık
maydanoz, dereotu
tuz, şeker, tarçın
Yapılışı: Tencerede yağ, soğan soteleyip yıkayıp süzdüğümüz  pirinci ekleyip karıştıralım ve et suyu ilave edelim. Suyunu
çekeceğe yakın diğer malzemeleri karıştırıp kapağını kapatıp demlendierelim.

            





  RENKLİ   ZİYAFET     PİLAVI
 
 
 
Malzemeler:
Sade pilav:
1kg pirinç
1 soğan rendesi
1 bardak et suyu
3 kaşık tereyağı
3 damla limon suyu
tuz
Sarı pilavı:
1 çay kaşık safran
1 fincan mısır
Yeşil pilav:
1 fincan ıspanak püres
1 bardak bezelye
Kırmızı pilav:
1 çay bardak pancar
Köftesi:
300gr kıyma
1 küçük soğan rendesi
1 yumurta
3 kaşık galeta unu
maydanoz, tuz ,biber
Yapılışı: Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletelim. süzelim.Tencerede yağ soğan soteleyip pirinci
ekleyip karıştıralım, et veya tavuk suyu ilave edip pişirelim, tuz, limon suyu sepip demlendirelim.
Pilavı 4'e bölüp birinciye safran, mısır ikinciye ıspanak püre, haşlanmış bezelye üçüncüye doğranmış pancar ilave edip karıştıralım.Sonra kek kalıbına sırayla doldurup bastıralım ve tabağa ters çevirelim.
Diğer tarafta köfte malzemelerini yoğurup misket köfteler yapıp yağda kızartıp pilavın ortasına doldurup dereotu ile süsleyelim.


                   BADEMLİ    PİLAV




Malzemeler:
2 bardak pirinç
2 kaşık tereyağ
1 fincan badem
1 bardak tavuk suyu
3 damla limon suyu
1 bardak sıcak su
tuz, şeker
Yapılışı: Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzelim.Önce  yağ, badem kavurup pirinci ekleyip karıştıralım. Tavuk suyu, limon suyu, şeker, tuz ilave edip pişirelim. Kalıpla tabağa yerleştirelim.

 


                  PATLICANLI   PİLAV   KAPAMA



Malzemeler:
500gr kuşbaşı et
3 patlıcan
1 kırmızı biber
2 domates
1 kaşık salça
1 kase pirinç
3 kaşık tereyağı
tuz, karabiber, pulbiber
1 fincan sıvı yağ
Yapılışı: 2 patlıcanı  boyuna uzun şeritlere bölelim ve sıvı yağda kızartalım. kek kalıbına uçları sarkacak şekilde dizelim. Tencerede 1 kaşık tereyağla etleri, biberi soteleyip domatesi ekleyelim tuz,karabiber, pul biber , salça ve az sıcak su ilavesiyle pişirelim.
Pilav tenceresinde  kalan 2 kaşık tereyağı ve 2 kaşık sıvı yağı kızdırıp küçük küp küp doğranan 1 patlıcanı soteleyip tabağa alalım. Tenceredeki yağda iyice yıkanmış pirinci kavuralım tuz ve sıcak su
ekleyip kapağını kapatalım. Kek kalıbındaki patlıcan şeritleri üzerine pişen etleri dökelim. Sonra pişen pilava küp patlıcanları karıştırıp kalıba dolduralım. kaşıkla bastırıp sarkan şeritleri kapatıp tabağa ters çevirelim.

                       

                                          MENGEN        PİLAVI



Malzemeler:
1 kase baldo pirinç
300gr kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
1 domates
1 çay bardağı ceviz
1 kase mantar
dereotu
tuz,karabiber, pulbiber, kekik
3 kaşık yağ
Yapılışı: Tencerede yağı eritelim, etleri,kekik, karabiber, pulbiber ile harmanlayıp ilave edip soteleyelim.Sıcak su,tuz ekleyip pişirelim.Tavada yağ, soğan, soyulup doğranmış mantarları soteleyelim ve domates doğrayalım biraz daha kavurup, suyunu çekip pişen etlere ilave edelim.
üzerine ılık tuzlu suda 20' bekleyip süzülmüş pirinci yayalım ve sıcak su ilavesiyle pişirelim.
Demlenince servis tabağına ters çevirelim, ceviz sepelim.

                

                                                             KESTANELİ   PİLAV




Malzemeler:
2 bardak baldo pirinç
200gr kestane
2.5 kaşık tereyağ
1 soğan
2 bardak et suyu
tuz, biber
dereotu
Yapılışı: Kestaneleri çizip fırın ızgarasında veya tost makinasında pişirip, soyalım.Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzelim (pirinci önce iyice yıkayıp sonra suda bekletip süzelim)
Tencerede tereyağı, soğanı kavuralım ve pirinci ekleyip karıştırmaya devam edelim , et suyu,tuz ilave
edip pişirelim. Suyunu çekince kestaneleri karıştırıp , kağıt havlu ile kapağını kapatıp demlendirelim.
Dereotu ile süsleyelim.