PUDİNG TOZLU KURABİYE
Malzemeler:
250gr oda sıcaklığında tereyağı
1 paket vanilyalı puding
1/2 kabartma tozu
aldığı kadar un
İçi için:
1 kase gül lokumu
Üzerine:
3 kaşık pudra şeker
Yapılışı: Oda sıcaklığında tereyağı veya margarin, toz puding, kabartma tozu, elenmiş unu karıştırıp yoğuralım. Poğaça yapar gibi hamuru elimizde açıp içine lokum yerleştirip kapatalım, yağlı kağıtlı
tepsiye dizip fırında rengi beyaz kalacak şekilde pişirelim. Üzerine pudra şeker eleyelim.
ATOM KURABİYE
Malzemeler:
1 kase cornfleks (mısır gevreği)
1 bardak ceviz
1 yumurta
1/2 paket margarin
1 çay bardak sıvı yağ
1 bardak kuru üzüm
1 çay bardak damla çikolata
2 bardak un
8 kaşık şeker
1 kabartma tozu
vanilya
limon, portakal kabuğu rendesi
Yapılışı: Önce kuru üzümü suda 5' bekletip mısır gevreği hariç bütün malzemeleri karıştıralım.Top top yapıp gevreğe bulayıp tepsiye dizerek fırına verelim.
MANTAR KURABİYE
Malzemeler:
Hamur:
1 bardak pudra şeker
2 bardak nişasta
2 bardak un
250gr tereyağı veya margarin
1 kabartma tozu
vanilya
Üzerine:
3 kaşık kakao
1 tane şişe kapağı
Yapılışı: Hamur malzemeleriyle hamuru yoğuralım.Top top kurabiyeler yuvarlayıp, üzerine kakaoya
batırılmış şişe kapağı basalım, tepsiye dizip 180-190 derece fırına verelim. Rengi beyaz kalacak şekilde pişirelim.