TAVUK VE HİNDİ YEMEKLERİ


                           MANTARLI     TAVUK      BONFİLE




Malzemeler:
2 parça tavuk bonfile
1 bardak haşlanmış kurufasulye
1 kase mantar
1 soğan
2 kaşık yağ
1 bardak soya filizi
Marine için:
1' er çay kaşık köri, zencefil,kişniş
3 diş sarımsak
2 kaşık soya sos
1/2 limon
Sos:
3 domates
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağ
tuz, biber
Yapılışı: Dövülerek inceltilmiş bonfileye marine malzemelerini sepip 1 saat bekletelim. Tavada yağı ısıtıp soğan ve soyulmuş mantarı kavuralım.Tavuk bonfile üzerine mantarlı karışımı yayıp rulo saralım vede tavada kızartalım.Sonra sos için domates, salça biraz yağla pişirelim.
Sunum : Servis tabağına haşlanmış fasulyeyi yayıp üzerine soya filizini yerleştirip bonfileleri etrafına
dizelim. Sosu sepip , çeri ve renkli biberlerle süsleyelim.

                                       ZENCEFİL      SOSLU        HİNDİ




Malzemeler:
500 gr kuşbaşı hindi
tuz, biber, kekik
2 kaşık yağ
1 paket patates kroket
1 bardak kızartma yağı
Sos:
3 kaşık taze zencefil rendesi
1 kaşık soya sos
1/2 limon
2 bardak hindi suyu
1 kaşık nişasta veya un
pul biber
Yapılışı:
Tencerede yağı ısıtalım, hindi etini koyup kekik, karabiber sepip kavuralım, sıcak su ilavesiyle pişirelim. Sos malzemelerini ayrı kabda karıştırıp kaynatalım. Sonra kroketleri sıvı yağda kızartalım.

      

SEBZELİ     BULGUR      PİLAVI      EŞLİĞİNDE    
    TAVUK    ŞİŞ





Malzemeler:
1 paket tavuk bonfile
1 kase  arpacık soğan
1 kase çeri domates
2 kırmızı taze biber
2 yeşil biber
2 lavaş
Marine:
2 kaşık soya sos
2 kaşık zeytinyağı
tuz , biber , kekik
Üzerine:
1 fincan krema
PİLAV için:
1 kase pilavlık bulgur
1 soğan
1 bardak doğranmış mantar
1 kaşık biber salça
3 kaşık tereyağ
1 bardak etsuyu
1 yeşil biber
1 domates
Yapılışı: Bir kasede 1cm lik şeritler halinde doğranmış tavuk bonfile, soya sos ve yağı  karıştıralım.
Karabiber, kekik, az tuz sepip pileli şekilde çöp şişlere geçirelim ve 15 dakika dinlendirelim.
Lavaşdan küçük kareler kesip sırayla arpacık, biber, çerileri şişlere takalım, üzerine  krema sepip
borcama dizip fırına verelim. Pişince çıkaralım.
Pilav için:Tencerede yağı eritip doğranmış soğan, biber. mantar ilave edip kavuralım. Bulgur. domates ve salça ekleyip karıştıralım.En son  et suyu koyup pişirelim.
Servis tabağına , bir kase pilavı ters çevirelim, şişleri dizip çeri ve biberle süsleyelim.

                             SOSLU   TAVUK    BONFİLE




Malzemeler:
5 tavuk bonfile
2 yumurta
1 bardak galeta unu
1 bardak hindistan cevizi
tuz, biber
Marine için:
1 bardak süt
2 kaşık sıvı yağ
tuz, biber
Sos:
1 demet fesleğen veya
maydanoz
3 kaşık dolma fıstık
2 diş sarımsak
5 kaşık zeytinyağı
tuz, biber
salata için:
akdeniz yeşilliği
1 avakado
1 köz biber
3 yeşil soğan
1 fincan ceviz
1 limon
maydanoz
zeytinyağı
Yapılışı:Tavuk bonfileleri süt, yağ, tuz, biber karışımında 15 dakika bekletelim.Sonra önce una sonra
çırpılmış yumurtaya bulayıp hindistan cevizine batıralım, az yağda kızartalım.
Servis tabağına , salata malzemelerini harmanlayıp kalıpla şekillendirelim, yanına  kızarmış bonfileleri yerleştirelim.

                                  PÜRELİ           TAVUK



Malzemeler:
5 tavuk budu
1 soğan
2 sivri biber
2 kaşık yağ
3 domates
1 kaşık salça
2 diş sarımsak
tuz, biber, kekik
Püre:
5 patates
1 kutu krema
tuz, biber
1/4 limon
Üzerine:
7-8 çeri domates
taze biberiye
Yapılışı: Tavuk butlarını tuz, biber ve kekikle harmanlayalım. Tencerede soteleyip  soğan, sarımsak
ilavesiyle karıştıralım, salça, domates ekleyip az sıcak su ilavesiyle pişirelim.
Püre için: Patatesleri soyup suda haşlayalım , süzüp ezerek püre haline getirelim. Krema, limon suyu
ile karıştıralım ve çember kalıpla şekillenirip üzerine tavuk budu dikine yerleştirelim. Çeri, biberiye
ile süsleyip ,tencerede kalan yağlı tavuk suyunu üzerine gezdirelim.


 YABAN MERSİNİ          SOSLU         TAVUK           KÖFTESİ




Malzemeler:
500 gr tavuk kıyması
1 yumurta
3-4 kaşık galeta unu
tuz, biber, maydanoz
1 çay kaşık köri, kekik
Sos:
1 salkım siyah üzüm
1 kaşık mısır nişastası
tuz, biber
3 karanfil
1 bardak yaban mersini
Yapılışı:Köfte malzemelerini karıştırıp yoğurun ve üçgen şeklinde köfteler yapıp döküm tavada veya
tost makinada ızgara yapalım.
Sosu için:Üzümleri sıkıp nişasta ile karıştırıp tencere ile ocağa alalım ve devamlı karıştıralım.Biraz su , biber , tuz sepip yaban mersinlerini  ilave edelim,karanfil atalım.Az koyulaşınca alıp köftelerin
üzerine gezdirelim.

 HİNDİ       BEĞENDİ
Malzemeler:
500gr hindi kuşbaşı
1 soğan
2 kaşık sıvı yağ
1 kavanoz köz patlıcan
3 köz biber
2 domates
3 kaşık un
3 kaşık tereyağ
1.5 bardak süt
tuz, biber, kekik
kaşar rendesi
Yapılışı: Tencerede hindi eti, sıvı yağ, soğan soteleyelim..Tuz, biber, kekik sepip 1 bardak sıcak su ilavesiyle pişirelim.
Beğendi için: Tavada tereyağ ile unu kavuralım , sütü ilave ederek karıştıralım ve köz patlıcanları ekleyip tabağa alıp ortasını çukurlaştırıp hindiyi dolduralım.Beğendi üzerine köz biberden şeritler
kesip süsleyelim.