ÇORBALAR



MANTARLI YER ELMASI ÇORBASI





1/2 paket mantar
4-5 tane yerelması
2 diş sarımsak
1 patates
1 kereviz,
3kaşık tereyağ
2 kaşık un
1 küçük kutu krema
1 bardak tavuk suyu
Yapılış
Tencereye yağ,soğan,sarmısak koyup soteleyin, kuşbaşı doğranmış yerelması, kereviz, patates,mantar
ekleyerek karıştırın. Tavuk suyu ilave  edip kaynamaya bırakın.Sebzeler yumuşayınca el blendırıyla
çırpın. Tavada yağ ve unu kavurup kremayı  karıştırarak çorbaya ekleyin. Mantar dilimi, kuru nane ile süsleyin.

                            KUŞKONMAZ       ÇORBASI




10 kuşkonmaz
1 limon
3 arpacık soğan
2 diş sarımsak
1kaşık tereyağ
tuz
sosu:
2kaşık un
1 kutu krema
üzerine:
1 kaşık zeytinyağı
1 kaşık tereyağ
nane, pulbiber
Yapılışı:
Kuşkonmazları soyup doğrayın. Tencerede yağ, soğan, sarımsak soteleyin.Kuşkonmazları ilave edip
karıştırın sonra sıcak su ekleyerek kaynatın. Un ile suyu karıştırıp krema ile tencereye ilave edin.
Bir taşım kaynayınca üzerine naneli  yağ gezdirin.

         BAKLA        ÇORBASI




1 kase taze bakla
1 soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık tereyağ
4 kase sıcak su
1 limon
sosu:
2 kaşık un
4-5 kaşık krema
üzerine:
3 kaşık tereyağ
dereotu, pulbiber
Yapılışı:
Yağı tencereye koyun eriyince sarımsak ve bütün soğan ekleyip soteleyin. Baklayı  ayıklayıp küçük
küçük doğrayıp ilave edin ve sotelemeye devam edin.Sıcak su ekleyip kaynatın.Pişince sos malzemelerini ilave edip bir taşım kaynatıp indirin.Üzerine erimiş biberli yağ gezdirip dereotu
sepin.
     SİRKELİ        ÇORBA



2 kaşık tereyağ
2 kaşık un
3-4 bardak et suyu
sos:
1fincan sirke
2 diş sarımsak
tuz, biber
Yapılışı:
Tencerede yağ ve unu kavurup et suyunu ilave  edelim.10 dakika kaynayınca sarmısağı ezip sirke ile karıştırarak çorbaya ekleyelim, bir taşım kaynayınca tuz, biber sepip karıştırıp ocaktan alalım.

                              
                                                PANCAR        ÇORBASI




2 pancar
3 arpacık soğan
1 havuç
1 patates
1 kırmızı biber
1 bardak domates püresi
4-5 bardak et suyu
2 kaşık yağ
2 kaşık arpa şehriye
tuz, biber, nane
pul biber
Yapılışı:
Tencerede yağı ısıtıp soğanı kavuralım, küçük doğranmış havuç, pancar, patates ekleyip karıştıralım.Domates püresi ve et suyu ilavesiyle 15 dakika kaynatalım.Blendırlayıp şehriyeyi
ilave ederek 5 dakika daha kaynatalım.

                                           PATATES             ÇORBASI



2 patates
1 kase ıspanak
1 soğan
4-5 bardak
2 kaşık tereyağ
2 kaşık krema
maydanoz, dereotu
tuz, biber
1 fincan kaşar rendesi
sos:
2 kaşık elma sirkesi
2 diş sarımsak
Yapılışı
Tencerede yağı eritip soğan doğrayıp kavuralım.Patatesleri doğrayıp ilave ederek karıştıralım.Et suyu
ekleyip 15 dakika pişirelim. Sonra ıspanak, maydanoz, dereotu ilave edip blendırlayalım tuz, biber sepelim. Sarmısağı tuzla ezip sirke ile karıştıralım ve çorbayı sosla servis edelim.


                                   ENGİNAR    ÇORBASI





4 ayıklanmış enginar
1 patates
1 soğan
3 diş sarımsak
3 kaşık un
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık tereyağ
2 bardak süt
tuz, biber
üzerine:
1 kaşık tereyağ
pul biber, nane
Yapılışı:
Tencerede sıvıyağ, doğranmış soğan , sarımsak kavuralım . Taze veya konserve enginarı doğrayıp ilave ederek karıştıralım. Sıcak su katıp kaynatalım sonra blendırlayalım, tuz, biber sepelim.
Tavada tereyağ ile unu kavuralım ve sütü ekleyelim, kaynayınca enginarlı karışımı katıp blendırlıyalım. Üzerine biberli, naneli tereyağı kızdırıp gezdirelim.

                                       TARHANA   KÖFTELİ   ÇORBA




Malzemeler:
1 çay bardak ince bulgur
3 kaşık tarhana
2 kaşık un
1yumurta
tuz, karabiber, pulbiber
sos:
1 soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık salça
2 kaşık tereyağ
1 bardak et suyu
3 bardak sıcak su
Yapılışı:
Kasede bulgur, tarhana, un, yumurta , tuz biber karıştırıp yoğuralım. Mini köfteler yapıp unlu tepsiye
dizelim. Tencerede yağ, soğan, sarımsak kavurup salçayı ekleyelim ve sıcak su ilavesiyle kaynamaya bırakalım. Köfteleri ilave edip 10' kaynatıp ateşten alalım. Çorbayı sunarken naneli yağ gezdirebilir veya yoğurt ekleyebiliriz.



Gökkuşağı Çorbası


MALZEMELER

vKöftesi: 200 gr  kıyma ,1 soğan rendesi, 3 kaşık galeta unu, 1 fincan kırık  pirinç.

vTerbiyesi : 2 yumurta sarısı ,1 limon suyu.

vGarnitür: ½ bardak bezelye, 1 havuç, 1 kırmızı biber, 1-2 litre su,2 kaşık tereyağı, tuz, biber.

vTepsi İçin : 3 kaşık un, maydanoz.
vSos : 2 kaşık tereyağı, nane, pul biber.
Hazırlanışı:

Pirinç robotta çekilir. Kıyma, soğan rendesi galeta tuz ve biberle yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Un ve maydanoza bulanır. Tencerede tereyağı havuç rendesi, biber sotelenir. Sıcak su eklenir. Kaynayınca bezelye ve köfteler ilave edilir. 15 dk.  sonra terbiyesi eklenir.2 dk. ateşten alınır üzerine biberli yağ sepilir.