300gr Somon
Makarna hamuru:
1 bardak roka suyu
3 bardak un
3 kaşık yağ
2 yumurta
tuz
sos:
5 çeri domates
1 biber
2 diş sarmısak
3 kaşık tereyağ
1 bardak domates sos
10 mantar
tuz , biber
Yapılışı : 1 demet rokayı 1.5 bardak suyla haşlayın ve süzün. Unun ortasını açıp yağ, yumurta,tuz,
roka suyu ilave ederek yoğurun.45 dakika dinlendirip makarna makinasında 3-4 kez açın.Kesme
bölümünde şeritlere bölün ve tuzlu suda haşlayıp süzün. Somon balığını kuşbaşı doğrayıp tavada
kızartın. Sos malzemelerini doğrayıp soteleyin, 5-10 dakika pişirip servis tabağına alın, üzerine
makarnayı yerleştirip somonları etrafına dizin, roka yapraklarıyla süsleyin.Afiyet olsun.