MAKARNALAR

 
 
300gr Somon       
Makarna hamuru:
1 bardak roka suyu
3 bardak un           
3 kaşık  yağ           
2 yumurta              
tuz                         
sos:                        
5 çeri domates        
1 biber                    
2 diş sarmısak        
3 kaşık tereyağ      
             1 bardak domates sos         
10 mantar               
tuz , biber              
 
 
Yapılışı : 1 demet rokayı 1.5 bardak suyla haşlayın ve süzün. Unun ortasını açıp yağ, yumurta,tuz,
roka suyu ilave ederek yoğurun.45 dakika dinlendirip makarna makinasında 3-4 kez açın.Kesme  
bölümünde şeritlere bölün ve tuzlu suda haşlayıp süzün. Somon balığını kuşbaşı doğrayıp tavada  
kızartın. Sos malzemelerini doğrayıp soteleyin, 5-10 dakika pişirip servis tabağına alın, üzerine      
makarnayı yerleştirip somonları etrafına dizin, roka yapraklarıyla süsleyin.Afiyet olsun.