SALATALAR

                       
                            KARNABAHAR           PÜRELİ              SALATA


Malzemeler:
1 karnabahar
1 limon
maydanoz
nane, tuz
Salatası:
1 havuç
1 patates
3-4 çeri
3 dal yeşil soğan
2 köz biber
Sos:
1 paket fesleğenli toz
     salata sosu
3 kaşık zeytinyağı
1/2 limon
2 kaşık su
Yapılışı: Karnabaharı robotta çekip az su ve tuzla tencerede haşlayalım.İyice süzüp, nane, maydanoz, yağ, limon suyuile karıştıralım ve servis tabağına şekilli yerleştirelim. havuç ve patatesten yıldızlar kesip suda haşlayalım.Salata malzemelerini karıştırıp sosu döküp üzerine alalım.
sos için:Bir kasede toz salata sosu, limon suyu, su ve zeytinyağını karıştıralım, salataya dökelim.


                                  YERELMASI         SALATASI



Malzemeler:
3 yerelması
3 patates
1 limon
1 kaşık hardal
2 kaşık mayonez
1 bardak kıyılmış kırmızı
           lahana
3 dal taze soğan
3-4 kaşık zeytinyağı
maydanoz
5 konişon turşu
3 kaşık mısır
2 kaşık nar ekşisi
tuz.
Yapılışı: Patatesi  haşlayıp doğrayalım. Lahanayı ve yerelmayı rendeliyelim. Bütün malzemeleri
doğrayıp harmanlayalım.

                  





    REZENELİ        DENİZ   BÖRÜLCESİ           SALATASI





Malzemeler:

1 demet deniz börülcesi
1 rezene kökü
1 limon
3 kaşık zeytinyağı
1 domates
2 diş sarımsak
Yapılışı: Börülceyi suda haşlayıp sıyırarak kılçıklarını çıkaralım. Rezeneyi ince ince dilimliyelim, yağ, limon suyu, sarımsak ilavesiyle hepsini harmanlıyalım.

                                  HAVUÇ     KAFESİNDE          SALATA



Malzemeler:
2 havuç
3 patates
3 sap yeşil soğan
5 kornişon
10-15 zeytin
7 çeri domates
1 bardak süzme yoğurt
2 kaşık mayonez
Sos:
3 kaşık zeytinyağı
2 kaşık nar ekşisi
Yapılışı: Patatesleri soyup suda haşlayıp ezerek püre yapalım.Ve  turşu, maydanoz, zeytin, soğan, yağ, mayonez, yoğurdu ilave ederek karıştıralım. Diğer yanda kek kabımıza soyacakla ince ve enli
şeritler kestiğimiz havuçları serelim. İçine patates salatayı doldurup narekşisi gezdirip , şeritlerin uçlarını kapatıp  tabağa ters çevirelim.Maydanoz, çeri ve zeytinle süsleyelim.


                                   MAYDANOZ           SALATASI    (TABBULE)





Malzemeler:
1 çay bardak ince bulgur
     veya pirinç
1 kırmızı biber
1 salatalık
1 domates
1 limon
maydanoz
nane
3 dal taze soğan
3 kaşık zeytinyağı
2 kaşık narekşisi
tuz. turşu
fesleğenli salata sosu
Yapılışı: Bulguru sıcak su ile ıslayıp , açılmasını bekleyelim. Bulgur yerine pirinç kullanacaksak,
pirinci suda haşlayalım.Diğer malzemeleri doğrayıp hepsini harmanlıyalım.


                                         ARMUTLU      SEMİZOTU           
                                     
                                          SALATASI




Malzemeler:
1 armut
1demet semizotu
3 kaşık zeytinyağı
1 limon
1 çay bardak soğan turşusu
7 ceviz
sos:
fesleğenli solata sosu( toz )
soğan turşu:
1 kırmızı soğan
2 kaşık sirke
tuz
Yapılışı: Semizotunu yıkayıp ayıklayıp tabağa alalım. Armudu doğrayıp diğer malzemelerin hepsiyle harmanlayalım.